dijous, 24 de desembre del 2009

Windos Movie Maker, tractament i edició de videos

El programa Movi Maker del Windows, que ja ve dins del propi windows, te la funció d'editar qualsevol vídeo que haguem creat i el seu tractament. Posar música en lloc de les veus dels personatges, tallar o allargar escenes, etc. Aquí una mica d'explicació del programa. Part 1 de l'explicació Part 2 de l'explicació

Primer video i les ombres

Aquest es un intent de fer un vídeo mitjançant el Movie Maker del Windos, que m'estic tornant boig per a penjar-lo al Youtube per el format no es l'adient i no me'l accepta.

També està al YOUTUBE

Haig de dir que m'he tornat boig per a canviar el format MSWMM del movi maker a WMA per a veureu en qualsevol reproductor de video multimèdia, per a qualsevol dubte a l'hora de convertir m'ho podeu demanar.

El sopar de nadal

A la pràctica del Tic, avui posaré el concepte del CmapTools, consisteix en un programa lliure del qual només has de donar un parell de dades i ja el pots descarregar lliurament, al principi està en angles, cosa que m'ha espantat una mica ja que el meu anglès no es massa bo, però la sorpresa ha estat que el propi programa ha identificat l'idioma del windows i automàticament s'ha canviat de l'anglès al català sense que jo hagués de fer alguna cosa a propietats i/o opcions. La pràctica consisteix en fer un mapa conceptual d'una mini-historieta que estava al suro de gestió: Sopar de Nadal Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el sopar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc. En el sopar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista. La meva germana, la Maria també ve al sopar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos. El sopar comença puntualment a les 10 de la nit i acaba sempre a la mateixa hora, a les 12. I aquí està el resultat:

CmapTools a la Vikipedia

Amb l'ajuda dels companys Arnau Carretero i la Jessica Ortega, em fet una aportació a l'enciclopèdia interactiva VIQUIPÈDIA, amb una entrada relacionada als CmapTools, un programa que verem haver de fer servir i practicar a la classe de TIC. Jo personalment al dia que va tocar l'explicació a la classe no i vaig assistir, però amb l'ajuda dels companys i el que han escrit, l'aportació a la Viquipèdia i el que el nostre professor ens a explicat al bloc de gestió; o he pogut entendre perfectament (tot i estar amb anglès) i per això he pogut fer l'aportació a la viquipèdia. Crec que és un programa amb moltes opcions i possibilitats en tots els ambits i d'aquí poc us en tornaré a informar.