dimecres, 30 de setembre del 2009

Seminari del 29 - 9 - 2009

Avui hem parlat dels articles que l'Anna ens va donar l'ultima sessió del seminari; ("Adiós, verano; hola, soledad") i ("Niños llava" frente a "niños agenda"), que va publicar el diari EL PAIS el dia 22.09.2009. Tothom o gairebé tothom ha dit una mica les idees principals dels articles i la seva opinió, i és que per el tema de la crisis, l’últim estiu els nens/es van passar més temps amb els seus pares que als anys anteriors, però que al tornar a la rutina de l'escola els nens/es i a la feina els pares, aquest nens/es tornen a estar sols i/o veure poc els seus pares; duent-los així a uns canvis de comportament inadequats que els pares no corregeixen o simplement no ho volen veure per el fet de la permissivitat i la sobreprotecció: "com que veig poc el meu fill/a li ho deixo fer", frase típica dels pares. El segon article "niños llave [...]" ens fa referència el tema de les activitats extraescolars, l'abús de la utilització diària d'aquests o no fer-ne servir cap i que els nens vagin sols a casa amb la clau penjada al coll tot el dia (d'aquí el títol de l'article).

La reflexió dels articles ens ha dut a un debat de com ho veiem des del punt de vista de futurs mestres i com ho encaminaríem per "mig arreglar" el camí dels infants que tindrem en un futur proper.

Un cop acabat l'explicació dels articles i els debats, s'ha fet un petit incís en l'assignatura de les TIC i com ens sentim tal i com va ara mateix l'assignatura, em hagut d'explicar un record dolent i un de bo d'alguns mestres que hem tingut durant la nostra vida d'estudiants. Molts dels records que han començat a explicar les companyes s'assemblen molt però tenen petits matisos.

Per la meva part a anat molt bé el seminari, ja que aquí hem sento agust amb el grup i puc donar les meves opinions i experiències a compartir, perquè les companyes més endavant ho puguin aprofitar quan estiguin fent les pràctiques i treballant.

Parlem

En aquest apartat del bloc, "la carpeta del seminari", explicarem les nostres experiències i opinions del que hem tractat cada dia al seminari, on també s'inclouran alguns documents de debat i treballats en aquesta matèria.