dimecres, 7 d’octubre del 2009

El "copyright

A la classe de les TIC el dia 5, es va parlar de les autories de les informacion, fotos i videos que es poden publicar en qualsevol pàgina web i/o bloc. Sempre que fem servir algun material que la xarxa s'ha d'indicar la seva procedencia i l'autor, ja que aquest a fet la feina que altres utilitzen sense fer cap mena d'esforç. Per aixó us adjunto l'adreça seguent: http://creativecommons.org/choose/results-one?lang=es&jurisdiction=es&version=3.0&license_code=by-nc-sa Que gracies a un company de classe, en Jordi Pons i al seu bloc, he pogut arribar a la pagina web mencionada més amun i l'hi he possat en el meu un "copyright" també.

Treball col·laboratiu

A la classe de Gestió de la Informació i TIC hem tractat sobre la blogosfera, que podem definir-la com el lloc on es relacionen els diferents blogs a través d'enllaços. Per començar, hem vist tota una sèrie de blocs i les diferents estructures que poden tenir, com per exemple els gadgets que podem adjuntar en el nostre bloc. També hem parlat de les formes que hi ha de donar la opinió, el que nosaltres estem acostumats a fer després de llegir una notícia del diari és donar la nostra opinió amb un comentari a la pàgina web d'aquest diari. Però el que nosaltres hauríem de fer és: Crear un enllaç des del nostre bloc que ens porti de la web del diari i extret la notícia. En el bloc ho podrem comentar ampliant la informació sobre la notícia en concret. D'aquesta manera el que aconseguirem és que gràcies a altres blocaires ampliarem aquella informació que estem treballant i alguns aspectes que segurament desconeixíem; és a dir, ampliem la informació. Per això, el que hem d'aconseguir entre tots, és evitar el que anomenem "copia-pegar" sinó que hem d'aportar i així estarem creant una xarxa que clicant a cada enllaç ens aporta cap a una nova informació i evitem reutilitzacions de la mateixa. Per acabar la classe, el que haurem de fer amb grups de 4-6 persones és un Treball Col·laboratiu. Més endavant us informaré el tema que hem escollit els companys i jo, adjuntan-vos un enllaç al wiki del grup.

Gestor d'informació de pagines Web. Del.icio.us

Aquesta pàgina web, ens dona un servei tan per a nosaltres com per a altres usuaris d'aquest; ja que hi pots introduïr les pàgines web dels propis navegadors "Internet explorer" i/o "Mozilla Firefox" dins del historial o a la secció de preferits o "marcadores". Un cop ets usuari registrat, al principi costa una mica entendre el funcionament, només has d'indicar quines pagines vols guardar i compartir, deprès s'aurien de comentar que són las pagines inserides i dir quina funció tenen per a tu i per a que pot servir a la resta d'usuaris. Com ja he comentat una mica més amunt, al principi costa una mica entendreu perquè està en anglès, per aixó us adjunto un video del manual del Del.Icio.Us.