dijous, 17 de desembre del 2009

El semàfor i els fluxogrames

Els diagrames de flux o fluxogrames, són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una feina o tasca. Per a futurs mestres i altres treballadors contemplem dues utilitzacions:
  1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola en l'àmbit educatiu.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...
  3. Per a projectes empresarials, distribució dels departament, objectius de l'empresa dins d'un termini establers, etc.
Per a la pràctica dels fluxogrames em fet servir el programa GLIFFY, és gratuit els primers 30 dies, o això et fà entendre i per a mi, que em costa l'anglès, he antés força bé el funcionament del programa i amb les explicacions dels simbols a utilitzar, crec que m'he n'he sortit força bé, sinó ja m'ho fareu saber.