Aquest bloc tractarà diversos temes de la Facultat Blanquerna, del Grau d'Educació Infantil.
dilluns, 5 d’octubre del 2009
Internet explorer o Mozilla Firefox
El dilluns 28 de setembree, a l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC hem treballat bàsicament amb internet i la millor forma de buscar una informació per la xarxa.
Hi ha diferents navegadors però ens hem centrat amb els més coneguts: l'Internet Explorer i el Mozilla Firefox; la diferència entre aquest dos navegadors és que el Firefox és gratuït (softwarte lliure) mentre que en el cas de l'Internet Explorer has de pagar una llicència a l'empresa que el fabrica (Microsoft).
Després de veure la diferència entre els dos navegadors, hem treballat amb el Firefox i quines aplicacions es poden instal·lar de forma gratuïta. Per exemple: ara que la majoria de nosaltres fem servir el Bloc, per escriure un text i revisar les faltes, segurament el que farem és passar-ho al Word i passar el corrector; en canvi, tenim la possibilitat d'instal·lar un paquet d'idiomes, on hi podem trobar el català, de manera que revisa l'ortografia. D'aquesta forma evitem que al passar el text entre el Word i el Bloc, la lletra o una enumeració pugui quedar moguda.
Aquest paquet el podem instal·lar cercant-lo dins del menú:
Eines/Complements/Navega per tots el complements/Diccionaris i paquets d'idiomes.
Després de provar-ho cadascú al seu ordenador, hem continuat parlant de com buscar una imatge a internet. Si haguéssim de buscar una imatge d'un mico, abans d'anar-nos-en al Google com acostumem a fer, podríem buscar-la en una pàgina web on les que trobarem seran amb bona qualitat i segurament n'hi haurà varietat, com és la pàgina d'un zoo. Per això, quan hem de buscar una imatge, el primer que hem de fer abans de ficar-nos al buscador, és pensar una mica en quin lloc la podríem trobar amb bona qualitat i tenir la possibilitat de poder triar.
També s'ha de tenir en compte que buscant amb un idioma com és l'anglès tindrem més resultats ja que moltes de les pàgines web estan escrites en aquesta llengua.Un aspecte relacionat amb les imatges que desconeixia, és el que diu la llei: per a publicar qualsevol imatge que no sigui teva, necessites l'autorització del seu autor. Així que si tu trobes per la xarxa una imatge que a tu t'agrada i la vols embedir al teu bloc, el que hauràs de fer és demanar el dret al seu autor o bé citar la pàgina web d'on ho has aconseguit, ja que aquell document (no cal que només sigui una imatge, sinó que també pot ser un text, un vídeo...) no és teu. També la pots buscar en un banc d'imatges i acceptar unes condicions que et posen per poder-la fer servir.
Finalment, hem parlat de la fiabilitat que ens dóna l'internet; si nosaltres hem de fer un treball i necessitem articles podem trobar molta informació a la xarxa de la qual no sabrem si fiar-nos. En canvi, si la busquem a certes webs de confiança com ara xtec, gencat o la biblioteca que tenim a Blanquerna, sabem que aquells documents han estat revisats per persones que tracten aquests temes i que per tant, la informació que hem trobat és fiable.
Etiquetes de comentaris:
apunts classe,
Exercici de classe,
TIC
Subscriure's a:
Missatges (Atom)