dijous, 5 de novembre del 2009

Blogosfera Final

Al final de tot hem pogut donar les informacions necessàries per a aquelles persones que necessitaven alguna mena d'informació i/o guia en el tema de l'adaptació, ja sigui en l'educació infantil com en qualsevol altre àmbit.

El grup que l'hem format la Jessica Ortega, la Marta Delgado, la Silvia Sala, Arnau Carretero i jo mateix. Gràcies a les noies i jo amb la nostra experiència en l’àmbit educatiu i la adaptació hem pogut donar una espècie de guia als qui ho necessitaven com era en el cas de l'Arnau.

Setmana Cultural: una manera diferent d'aprendre

En la darrera sessió de Seminari vam estar comentant sobretot quines activitats duríem a terme durant la Setmana Cultural i quines serien les feines que hauríem de desenvolupar pel nostre compte.
.
Hem d'entendre les activitats plantejades no solament des del punt de vivenciar experiències, sinó també des de la perspectiva pedagògica d'activitats susceptibles de ser compartides amb els nostres futurs alumnes. Cal gaudir però amb els ulls ben oberts, amb les ulleres de mestre ben graduades. Dilluns Jardí de Cordes, dimarts al MNAC, dimecres activitat lliure, dijous a l'escola Joan XXIII, un centre amb les TIC i les TAC ben engranades amb el funcionament habitual de l'escola i divendres a l'Auditori, al "Corda i Descorda". Quines ganes de què sigui dilluns!
.
.
També vam estar comentant els nostres blocs, fent-ne una petita presentació individual. El més interessant per mi va ser adonar-me de la importància que li va donar la Pia a un fet que a nosaltres ens havia passat desapercebut: l'anar penjant al bloc apunts i exercicis de classe que no eren obligatoris però que pensàvem que podrien ser d'utilitat per la resta de companys. Sense adonar-nos-en estàvem duent a terme una tasca col·laborativa totalment desinteressada!
.
Per a molts de nosaltres, el bloc ha anat més enllà de ser un simple recull d'exercicis obligatoris, ha esdevingut un petit diari, un lloc on anar afegint informació (vídeos, enllaços, fotos...) que volem compartir, un espai on reflexionar en veu alta de temes que ens preocupen, de posar en ordre les coses que hem après.